Iepure înăbușit în vin roșu

de elucubratiiculinare in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2014 | 10749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml vin roșu sec
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 iepure
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10 căței de usturoi
  • 10 frunze salvie
  • 2 crenguțe rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure înăbușit în vin roșu:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie, când este complet topit adăugăm uleiul. Rumenim toate bucățile de iepure câte 3 minute pe fiecare parte. Se vor pune într-o tavă termorezistentă ce se poate da la cuptor.   Într-un castron amestecăm vinul cu oțetul și cu zahărul. În tigaia în care am rumenit iepurele, adăugăm usturoiul zdrobit și tocat mărunt și gătim 1-2 minute.

Adăugăm ciupercile spălate bine (de preferat de spălat cu max. 10 minute înainte de preparare în așa fel evităm oxidarea lor). Ciupercile se pot pune întregi sau jumătăți în funcție de mărimea lor.  Gătim pentru alte 5 minute. Adăugăm amestecul de vin cu oțet, aducem la fierbere apoi turnăm peste bucățile de iepure. Adăugăm frunzele de salvie și crenguțele de rozmarin și acoperim cu capac. Se dă la cuptor pentru aprox 1 oră. Se înlătură capacul și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.

TIPS-URI

1

Dacă se dorește un sos mai legat, în momentul în care se rumenesc bucățile de iepure, acestea se trec prin făina înainte de a fi puse la prăjit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure înăbușit în vin roșu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu merisoare